22. elokuuta 2013

Käsi- ja keskivartalotreeni


Tänään oli salilla vuorossa käsi- ja vatsalihastreeni. Oon jo vähitellen alkanut siirtyä käsitreenin osalta painavampiin painoihin ja vähentänyt samalla toistojen määrää. Sillä tavalla saa myös treenin keston pidettyä jollain tasolla kurissa. Vatsat teen yleensä viiden kilon kiekolla istumaannousuina ja jotakin lankkua/vuorikiipeilijää, yms. vähän omantunnon mukaan :D
painot 3

Tällasta käsitreeniä tein tänään, jokaista liikettä kolme sarjaa:
Vaakasoutu 35 kg x 8
Penkkipunnerrus 25 kg  x 8
Pystypunnerrus 9 kg käsipainot x 8
Pystysoutu 9 kg käsipainot x 8
Vipunosto 7 kg käsipainot x 8
Hauiskääntö 8 kg käsipainot x 8
Ojentaja 10 kg käsipaino x 10
Leveä punnerrus 20 x 2
Ojentajapunnerrus 10 x 2
Leuanveto (kapea vastaote) 2 kpl x 2

Ojentajaliikkeessä (taivutus pääntaa) alkaa 10 kg käsipaino olla liian kevyt, mutta valitettavasti salilta ei löydy isompia irtopainoja. Täytyy harkita ojentajaliikettä taljassa. Pystypunnerruksissa helpotti huomattavasti se, kun aloin tehdä ne istuen. Nyt ei tarvitse niin paljon keskittyä selän asentoon kuin seistessä - riitää kun liimaa selän suoraksi selkänojaan :)
Leuanvedon olen myös lisännyt ohjelmaani ihan viimiseksi. Salilita ei tosi löydy leuanvetotankoa, mutta kekkasin nostaa smith-tangon ylimpään pykälään, niin siinähän sitä saa sätkittyä. Tällä hetkellä jaksan tehdä kaksi leukaa ja ehkä kolmannen, jos potkin jaloilla ilmassa vauhtia :D Hauiskäännöissä vaihtelen suorien, käännettyjen ja vasarakääntöjen välillä.
minä2
Nyt kun olen taas ottanut jäsenyyden salille, jossa on ryhmäliikuntatunteja, huvittais käydä pitkästä aikaa kokeilemassa BodyPumppia. Se oli mun ehdoton lempparijumppa pari vuotta sitten. Täytyyä vaan muistaa, ettei yritä lähteä tekemään niitä 90 toiston sarjoja samoilla painoilla  kuin nyt salilla 8-12 toiston sarjoja on tullut tehtyä. Samoin kahvakuulaa kiinnostaisi käydä kokeilemassa. Tällä salilla on myös 30 minutin ryhmäliikuntatunteja,jotka sopii hyvin esimerkiks nopean käsitreenin pariksi tai 30 minutin infrapunasaunomisen oheen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)