11. elokuuta 2013

Juoksulenkki uusissa maisemissa




Kävin eilen juoksemassa ihan lyhyen 6,4 km lenkin. Sää oli mitä mahtavin: ilma oli viileähkö, taivas pilvinen, mutta silti ei satanut. Juoksin eilen uutta reittiä ensimmäistä kertaa ja se toi mukavaa vaihtelua. Yleensä päädyn juoksemaan läheisellä pururadalla, jossa pisin kierros on 3 km. Sitä on vähän tylsää juosta ympäri se 3-4 kertaa, jotta lenkille tulisi riittävästi pituutta :) Nyt kuitenkin naapurin ohjeistuksella löysin uuden hyvän reitin, josta noin puolet on hiekkatietä ja maisemat aivan mahtavat. Kiva, että tällaista maalaismaisemaa löytyy, vaikka etäisyyttä Helsinkiin ei kuitenkaan ole kuin vajaa 50 km.
Kuva 10
Kuva

Uudella reitillä juostessa menee aina vähän energiaa siihen, että jännitää onko jo eksynyt. Eilenkin pysähdyin kolmesti tarkastamaan puhelimesta, että oonko vielä kartalla :D Toisaalta uusissa maisemissa juokseminen antaa uusia virikkeitä aivoille ja lenkki menee kuin siivillä siinä ihmetellessä. Tällä reitillä oli myös aika tarkkaan tasan 1 km mittainen ihana suora hiekkatie, jolla voi hyvin ottaa spurtteja tai muuta mukavaa.
Mulla on käytössä Polar Beat -sykemittari, eli ostin sykevyön ja -sensorin ja latasin iPhoneen ilmasen sovelluksen. Polar Beat tallentaa ihan järjettömän määrän tietoa jokaisesta lenkistä. Mä oon aina tykännyt kaikenlaisista värikkäistä kuvioista ja kaavioista, ja niitä Polar Beatissa kyllä löytyy :) Sovellus näyttää juostun matkan pituuden ja reitin kartalla, ajan, keski- ja maksimisykkeen, kulutetut kalorit ja keskivauhdin ihan vain noin muutamia ominaisuuksia mainitakseni.
Ääniohjaus kertoo lenkin aikana valituin välimatkoin "kierrokseen" kuluneen ajan, lenkin kokonaiskeston siihen mennessä ja keskisykkeen. Ainoa huono puoli, jonka oon nyt melkein puolen vuoden käytön jälkeen keksinyt, on se, että intervallit saa asetettua vain matkan mukaan, eikä siis lainkaan ajan mukaan. Itse tykkäisi juosta esim. 5 minuutin intervalleja, mutta hälyytystä 5 min välein ei ole mahdollista asettaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)