28. elokuuta 2013

Jalat ja vatsat


Viime aikoina oon alkanut luistaa vatsalihastreenistä... Jotenkin en saa vatsaliikkeitä tuntumaan niin, että vielä seuraavanakin päivänä tietäis tehneensä! Nyt kuitenkin otin itseäni niskasta kiinni ja jalkatreenin jälkeen tein kunnon vatsalihastreenin. Pyrin treenaamaan kaikkia vatsan eri ihaksia: suoraa ja poikittaista vatsalihasta sekä vinoja vatsalihaksia.
Uskoisin vatsalihasteni olevan ihan hyvässä kunnossa - istumaannousuja teen putkeen vaikka 100, jos tarve vaatii (ja onhan niitä  potkunyrkkeilytreeneissä tullut lähes 100 putkeen tehtyäkin) :D Kaikkihan siitä pyykkilautavatsasta unelmoi ja niin minäkin... Surullinen tosiasia on kuitenkin se, että rasvaa ei voi polttaa paikallisesti ja niinpä mullakin pyykkilautavatsa pysyy tavottamattomissa ennemminkin rasvaprosentin suuruuden takia kuin vatsalihasten heikon kunnon vuoksi.
Tämän päiväsessä treenissä tein tavallisten istumaannousujen (5 kg kiekolla 3x15) lisäksi vatsarutistusta jumppapallolla (punnerrusasennossa, sääret pallon päällä) 3x10, mikä tehoaa suoraan ja poikittaiseen vatsalihakseen. Yritin myös rullata vatsalihaspyörällä, mutta se tuntui pahalta selässäni, josta poksahti välilevy muutama vuosi sitten. Tein lisäksi vielä vuorikiipeilijää 3x40 sekä linkkareita 3x10. Kyllä nyt pitäis jo tehota ja alkaa tuntua jossain! :)
Oon alkanut  pitää jalkatreenistä kerta kerralta enemmän ja oon myös onnistunut löytämään painot ja liikkeet, jotka tuntuu tehoavan. Erityinen lempparini on tällä hetkellä askelkyykky smith-laitteessa (35 kg). Oon ihan uudella tavalla smith-laitteen käyttöön siirryttyäni onnistunut saamaan askelkyykyn tuntumaan juurikin pakarassa, eikä enää niin paljon etureidessä. Toinen lempparini jalkaliikkeistä on edelleen pakarapotku taljassa.
minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)