25. toukokuuta 2014

Kymppitreeni

Jokin aika sitten luin "kymppitreenistä" ja nyt kun Nizzan reissu alkaa lähestyä ja viime hetket rantakunnon viimeistelyssä on käsillä, päätin kokeilla tätä jäätävän kamalaa treeniä. Kaikessa lyhykäisyydessään treeniin valitaan yksi suurempaa lihasta treenaava liike, jota tehdään 10 sarjaa 10 toistoa, noin 60-70 prosentin painoilla maksimipainosta. Itse valitsin yllättäen kyykyn smithissä ja tankoon lykkäsin 45 kg. Treenin pointtina on väsyttää valittu lihas ihan loppuunsa, samalla muut liikettä tukevat lihakset joutuu hommiin. Jälkikulutus on kuulemma myös kymppitreenillä suurempi kuin normi salitreenin jälkeen.

Ja miltä se sitten tuntui? No, suoraan sanottuna olisin toivonut sen tuntuvan enemmän. Vasta kahden viimeisen sarjan pari vikaa toistoa oli todella rankkoja, mutta muuten treeni meni melkeenpä aerobisen puolelle :D Seuraavana päivänäkään ei tuntunut sitä ah niin ihanaa lihaskipua, vaikka jalat oli kyllä muuten tosi väsyneet (sen huomasi mm. portaita kävellessä). Ens kerralla täytyy kokeilla samaa, mutta 50-55 kg painoilla.



Kyykyn lisäksi tein punnerruksia leveellä asennolla 30+30+20. Oon aina ajatellut, että punnerruksia jaksan pomputella menemään miten paljon vaan, mutta vikan sarjan kohdalla sain todella tehdä töitä, että jaksoin edes 20 kappaletta! Tein myös ojentajapunnerruksia kapealla asennolla 10+10+10 ja vatsalihaksia 3 sarjaa istumaannousu-rutistus-lankku.

Muuten viikko on kulunut normitreenejä tehdessä, töissä ja auringosta nauttiessa :) Mulle tulee viikonloppuisin jopa ihan stressiä siitä, että pitää heti aamulla päästä pihalle ottamaan arskaa, ettei se vaan mee pilveen. Välillä joutuu laittamaan ihan kellon aamulla herättämään, ettei auringonpaistetta menis vaan hukkaan! :D







2 kommenttia:

  1. Mä tein viime vuonna sadan toiston treenin. Eli siis sitä tiettyä liikettä tehtiin sata toistoa, mielellään putkeen. Tuntui mielenvikaiselta ykkösillä tehdä vipareita, mutta kyllä lihakset kertoi ettei kannata nolottaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis kyllä varmasti paljon rankempi kymppitreenikin, jos ei pitäis välissä taukoja! Mulla vielä kaiken lisäksi veny ne tauot aikalailla, kun en kehdannut smithiä koko 20-30 minuutiks varata itselleni vaan päästin tauoilla toisen treenaajan tekemään välissä omat liikkeensä. Täytyispä melkeen kokeilla tommosta sadan toiston treeniäkin :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)