30. tammikuuta 2014

Lempparijalkaliikkeet

Ajattelin seuraavassa esitellä lempparijalkaliikkeeni salilla. Oon aikasemmin olut vähän laiska jalkojen suhteen ja tehnyt liikkeet aivan liian pienillä painoilla. Siitä syystä kehitystä ei ole aiemmin tapahtunut ja motivaatio treenata jalkoja ylipäätään on vain laskenut entisestään. BC-valmennuksen aikana tajusin ladata niitä kiekkoja tankoon ja yllättäen jalkaliikkeeistä on tullut innostavia.

Kyykky. Jalkaliikkeiden kuningas! Ei ole saliohjelmaa ilman kyykyä, olipa se sitten vapailla painoilla tai smithissä, kuten itse teen. Tosiasia on se, että en jaksa nostaa paljon yli 30 kg tankoa enää hartioille, joten smith astuu kuvaan pakon edessä :) Tällä hetkellä mulla on smithissä kyykkypainot 55-60 kg, riippuen teenkö pitkää vai lyhyttä sarjaa. Yli 60 kiloon mennessäni mulla alkaa alaselässä tuntua pahalta. Ei auta muu kuin yrittää kehittää tekniikkaa ja keskivartalon tukea vielä näillä painoilla ja vähitellen taas lisätä painoa. Salilla näkee mitä erilaisimpia asentoja smithissä kyykätessä. Jalat edempänä tai taempana, leveellä tai kapeella.. itse kyykkään jalat suhteellisen takana (jälleen, selkä ei tykkää, jos jalat on liian edessä) ja leveellä haara-asennolla, jotta sisäreidet sais tuntumaa. Pyrin tekemään kyykyt suht syvään (vähintään 90 astetta polviin) ja vastustamaan liikettä myös alas mennessä.

Huom. kuvan pakarat eivät allekirjoittaneen :)

Sjmv, eli suorinjaloin maastaveto. Tässäkin liikkeessä oon vasta ihan viime viikkoina saanut tuntuman kunnolla takareisiin. Painoa on tangossa tällä hetkellä 55 kg. Pelkäsin maastavetoa ylipäätään selkäni takia pitkän aikaa ja tein aluksi todella kevyillä painoilla, mikä oli jalkojen kehityksen kannalta yhtä tyhjän kanssa. Ihan hukkaan ei kevyillä (ja asteittain kasvavilla) painoilla tehty treeni kuitenkaan oo mennyt, sillä uskon sen vahvistaneen keskivartalon lihaksia ja oikeeta tekniikkaa siinä määrin, että huonosta selästäni huolimatta voin nyt jo tehdä näinkin suurilla painoilla. Voi olla, että jos oisin heti eka kerralla repässyt 70 kg tankoon, ois selkä tykännyt kyttyrää ja mavet jääny siihen :D



Prässi. Meillä on salilla vain vaakaprässi, jonka tehon en usko olevan aivan niin hyvä kuin normaalin prässin. Painona at the moment 160-170 kg. Treenin saa prässissä tuntumaan ihan joka puolella reisiä vähän jalkojen asentoa ja painopistettä muuttelemalla. Nyt vasta, kun juolun jälkeen hommain uudet salikengät, oon oppinut pitämään painon kantapäillä ja saamaan tuntumaan erityisesti takareisiin. Yritän pitää jalat suht ylhäällä, mutta meidän prässin alusta on sen verran liukas, että jos laita jalat liian ylös, ne lähtee liikkeen aikana hissuksiin liukumaan ylöspäin. Ei hyvä. Teen prässiä myös extra-leveellä asennolla sisäreisiä kurittaakseni. Yhden jalan prässi on myös tehokas liike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)