15. tammikuuta 2014

Treenirojut

Mulla on aina kädet täynnä rojua kun poistun salin pukkarista ja lähden lämmittelemään :D Jotkut selviää treenistä pelkällä vesipullolla, mutta itselläni on mukana vesipullon lisäksi hikipyyhe, treenihanskat (vain 1 pari), vetoremmit, treeniohjelma, pieni-salainen-ruttuinen-vihko sekä kynä, puhelin ja kaapin avain. Ei meinaa kädet riittää :D


Treenihanskat ostin jo pari vuotta sitten, kun ahkeran BodyPumppauksen seurauksena alkoi kämmeniin ilmestyä hiertymiä. Tuolloin ostetut Niken oranssit hanskat on olleet erinomaiset - ne ei hankaa ja pito on hyvä. Itselläni on S-koko (käden koko noin yleisesti 7,5). Ostin toisetkin hanskat tässä syksyllä ja noihin Harbinger-merkkisiin oon kyllä ollut hyvin pettynyt!! Hintaa hanskoilla oli 26 euroa. En tiedä, onko mulle sattunut joku sunnuntaipari, mutta hanskat vaikuttaa ensinnäkin olevan eri paria keskenään :D Vasemman käden hanska on melko ok, ehkä vähän suuri (vaikka S-kokoinen onki), mutta taipuisaa nahkaa ja pysyy suunnilleen muodossaan. Vasen hanska kyllä värjää vielä parin kuukauden käytönkin jälkeen koko kämmenen mustaks. Oikean käden hanska sen sijaan on koppuraista nahkaa, reunat kääntyy rullalle ja saumat painaa. Oikean käden hanska vaikuttaa myös suuremmalta kuin vasemman käden. Hmph. Näitä hanskoja en suosittele kellekkään.


Vetoremmit ostin, kun maassavedoissa alkoi olla sen verran rautaa tangossa, ettei puristusvoima enää riittänyt. Aluksi en edes ajatellut, että vetoremmien pitäis olla jotenkin "oikeinpäin", mutta oikeaoppisesti vetoremmit siis laitetaan käteen kuten alla olevasta kuvasta näkyy: remmin "häntä" kulkee peukalon ja etusormen välistä. Ilmeisesti olin käyttänyt toista remmiä miten sattuu, sillä se on mennyt ihan ruttuiseks. Toimii silti :)


Pieni salainen vihkoni on ollut hyvä apuväline. Aikasemmin aikaa meni salilla hukkaan sitä arpoessa, että millä painoilla oli viimeksi tenhyt ja montako toistoa. Nykyään merkitsen muistiin, kun lisään painoja jossain liikkeessä, eli jokaista treeniä, jolloin oon samoilla painoilla hinkuttanut, en enää kirjota ylös :) Toisinaan merkitsen myös painojen perään pienen hymynaaman (= ens kerralla voi lisätä painoa), viivanaaman (= nyt oli just optimi painot) tai surunaaman (= älä hyvä ihminen lisää painoa).


Mitä kaikkea ruojua teillä kulkee salilla mukana? :)

6 kommenttia:

  1. Sun pitää hankkia vyölaukku!! :) Sillä kuljetat näppärästi kaiken ja teet tyylikkään vaikutelman. Itse lisäsin juuri varustukseen vesipullon kaveriksi hanskat, ja olipas paljon mukavampaa nostella painoja (vaikkei ne vielä kovin kummoisia olekaan)! Tulee ainakin 70% professionaalimpi olo hanskat kädessä. Myös treeniohjelmavihkon tarvisin ehdottomasti, kunhan saisin eka sen ohjelman tehtyä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vyölaukku tois kyllä ehdottomasti myös lisää "saliuskottavuutta" :D Me huomasin kanssa heti eron, kun käytin ekaa kertaa hanskoja BodyPumpissa: ei tarvinnut tuhlata yhtään niin paljon energiaa tangon puristamiseen, kun oli hanskat kädessä.

      Poista
  2. Mistä olet ostanut nuo paremmat hanskat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paremmat, eli Niket, ostin SATS:n kuntokeskuksesta. Hinta oli 20€ :)

      Poista
  3. Mulla kulkee aikalailla samat kamat salilla mukana :) Vielä järkkäri hyvin usein! Ratkaisin sen, että en enää jaksanut/pystynyt asetella kaikkia tavaroita käsiin sillä, että otin sellaisen pikkuisen kangaskassin mukaan salille. Sinne mahtuu kaikki muu paitsi treenijuoma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonkinlainen kassi vois kyllä olla aika kätevä. Etenkin, jos tässä joutuu vielä jossain vaiheessa selän takia hankkimaan sellasen supertyylikkään keskivartalon treenivyön! :D

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)