13. tammikuuta 2014

Treeniviikon yhteenveto

Tällä viikolla jaksoin käydä suht ahkerasti treenaamassa: 4 salitreeniä ja muutamat 20-30 min kävelyt juoksumatolla siihen päälle. Perjantaina päädyin treenaamisen sijaan viettämään ns. date night'ia mieheni kanssa, eli tehtiin hyvää ruokaa ja katottiin leffa :D Aika säälittävä esitys treffi-illaks :D Sunnuntain salitreeni jäi myös väliin, koska piti siivota kotona ja illalla menin kaverin kanssa leffaan :)

Viikon kohokohta treenien suhteen oli, kun päätin pitkästä aikaa taas tehdä leukoja vaihtoehtoisen ylätaljaliikkeen sijaan ja jaksoin kiskoa niitä ensimmäisessä sarjassa jopa 6! Toisessa sarjassa enää neljä ja sitten siirryinkin taljaan. Tällä kertaa kiinnitin leuanvedossa huomiota siihen, että suoristin kädet kunnolla ala-asennossa. Olin muutenkin aika yllättynyt, että jaksoin edes kuus leukaa, koska olin jo tehnyt pystypunnerrukset (30 kg tanko x 8) ennen leukoja :)

Kyykyissä lisäsin taas vähän painoa (55 kg) ja tein 12 toiston sarjat ihan loppuun saakka, mutta kyllä rupes tuntumaan alaselässä :/ Mullahan on noin 2 vuotta sitten mennyt välilevy alaselästä ja varon selkää kaikissa liikkeissä. Kyykkäystä seuraavana päivänä alaselkä vihotteli sen verran, että jätin treenistä maastavedot yhden sarjan jälkeen pois. Toivottavasti se tästä nyt paranee...







2 kommenttia:

  1. Mulla on kanssa ollu aika paljon ongelmia alaselän kanssa muutaman vuoden ja varsinkin syväkyykyt aiheuttaa paineentunnetta ja kipua selkään. Harmittaa kun ois pepulle niin hyvä liike, muttei oikeen voi tehdä sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä inhottavaa, kun selkä on melkein joka liikkeessä mukana. Alotin esim. suorinjaloinmaastavedon noin 20 kg kevyemmällä tangolla kuin mitä nyt käytän ja huomasinkin heti aulussa, etten saanut oikein tuntumaan takareisiin, mutta selän vuoksi en uskaltanut ottaa painavampaa. Vähitellen siirryin aina painavampaan tankoon, mistä oli se hyöty, että selän lihakset vahvistu ja myös tekniikka tuli opeteltua alusta lähtien oikein.

      Mutta syväkyykyt on kyllä yks liike, jota en selän takia tee.. harmi vaan :/

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)