30. syyskuuta 2013

Vierumäki-viikonloppu 1/2: saunajooga, kuntosali ja crossfit


Viime viikonloppu kului mahtavassa tyttöporukassa Vierumäen liikuntakeskuksessa Heinolassa. Lähdetiin matkaan perjantaina töiden jälkeen ja tarkoitus oli mennä jo perjantainakin kuntosalille treenaamaan, mutta valitettavasti matkaanlähtö viivästyi niin paljon, että oltiin perillä vasta kahdeksan jälkeen illalla ja päädyttiin siinä sitten vain kokkailemaan ja viettämään iltaa mökissä.
Lauantai olikin sitten varsinainen sporttipäivä :) Aamuksi klo 9.15 oli varattuna meille kaikille paikka saunajoogasta, jolla päivä lähti ihanasti käyntiin. Saunajoogassa istuttiin noin 50-asteisessa saunassa ja tehtiin rauhallisia venyttäviä liikkeitä ja rentouduttiin. Tunnin jälkeen oli ihanan vetreä ja rauhallinen olo. Sauna ei myöskään ollut liian kuuma niin, että olisi alkanut ahdistaa. 50 astetta oli juuri sopiva, jotta pieni hiki nousi pintaan, vaikka liikkeet olikin rauhallisia.
Seuraavaksi mentiin kuntosalille tekemään jalkatreeni. Kuntosalilla on valtava vapaiden painojen osio ja sieltä löytyi esimerkikis käsipainoja jonnekin 50-kiloiseen asti, jos joku sattuu semmosta joskus tarvitemaan :D Tein normaalit jalkaliikkeet: kyykky, askelkyykky, polvikyykky, sumokyykky ja pakarapotku taljassa. Erillistä lämmittelyä ei enää tarvinnut tehdä, sillä me mentiin salille suoraan saunajoogasta.


Kuntosalin jälkeen käytiin nopeasti mökillä tekemässä lounasta ja siitä lähdettiin porukalla crossfittiin, joka oli mulle se viikonlopun odotetuin juttu :) Puolituntia tehtiin putkeen seuraavaa sarjaa: 20 kpl istumaannousuja, 20 metriä yleisliikkeellä eteenpäin, 200 m hölkkä 5-15 kg säkki niskassa ja 25 heilautusta kahvakuulalla. Itse kerkesin tehdä 6 kokonaista sarjaa ja vikasta vatsat. Oli muuten tehokasta ja se puoltuntinen meni todella nopeesti! Tykkäsin todella paljon tollasesta tekniikoiltaan helposta mutta rankasta perustreenistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)