23. lokakuuta 2013

Alkuviikon treenit

Maanantaina ja tiistaina kävin intoa uhkuen salilla tekemässä Bikini Challengen ensimmäiset treenit. Olin muuten edellisen postauksen aikaan vielä siinä uskossa, että treenejä tulisi viikossa yhteensä 4 + aerobinen, mutta karu totuus selvisi minullekin: salitreenejä on viikossa viisi ja siihen vielä päälle kaksi aerobista treeniä. Nyt alkaa pelottaa :D

Molemmat tekemäni treenit on olleet yläkroppapainotteisia. Painot, joilla tein oli suurimmaksi osaksi luultavasti aivan liian kevyet, joten treenit tuntu tehottomilta. Mutta hyviä uusia liikkeitä on tullut kokeiltua, mm. ojentajat on saaneet kyytiä uudella taljaliikkeellä :) Tänään kokeilen kolmatta treeniä ja perjantaina vielä neljättä. Viikon viisi salitreeniä saa vapaasti valita näiden neljän erilaisen treenin joukosta. Ehkä ihan hyvä tehdä ensimmäiset kokeilukerrat vähän kevyemmillä painoilla ja opettella ensin tekniikkaa ja ens kerralla sitten kasvattaa painojen kokoa. Tosin käytin nytkin aikalailla samoja painoja kuin vanhassa treeniohjelmassani, joten pelko siitä, että näiden treenien teho ei ole sama kuin vanhan ohjelmani, kasvaa.
Aerobiset treenit suositellaan tehtäväksi aamulenkkeinä tyhjällä vatsalla. Mä en ole lainkaan aamuihminen ja oon suosiolla päättänyt tehdä aerobiseni juoksemalla matolla salitreenin jälkeen kahdesti viikossa, mikä on annettu toisena vaihtoehtona. Aamuaerobisen tehosta ja vaikutuksesta ollaan montaa eri mieltä. Uskon kyllä, että tyhjällä vatsalla tehty aamulenkki saa aineenvaihdunnan liikkeelle ja polttaa kaloreita koko päivän ja voi siinä mielessä olla hyvinkin tehokas. Kuitenkaan, kun tässä ei olla mihinkään kisoihin treenaamassa, niin mikä tahansa aerobinen treeni kelpaa mielestäni :)
Pystypunnerrukset tuntu aika mukavalta 25 kg tangolla :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)