11. maaliskuuta 2014

Päivän "herkkuateriat"

Mä oon jo pidemmän aikaa yrittänyt syödä terveellisesti. Vielä muutama vuosi sitten musta oli ihan ok syödä päivittäin kananugetteja (kaupan, ei sentään Mäkkärin!), kalapuikkoja, pakastepizzaa tai muuta prosessoitua ruokaa. Herätyksen koin oikeestaan vasta, kun näin telkkarista dokumentin, jossa näytettiin mitä kaikkea kananugetteihin jauhetaan. Siitä päivästä eteenpäin päätin, että meillä ei enää syödä (ainakaan jatkuvasti) eineksiä. Välillä, kun ei kaapissa oo kertakaikkiaan mitään muuta (tai muuten laiskottaa) saatan kaivaa pakastimen kätköstä Gordon Bleun, mutta tätä tapahtuu ehkä kerran puolessa vuodessa!

Einesten jäätyä lähes kokonaan pois ruokavaliosta, me alettiin syödä pääasiassa broileria, jauhelihaa, porsaan sisäfilettä ja lohta. Tässä vaiheessa vielä söin edellä mainittuja miten sattuu ja millon sattuu, kastikkeiden ja lisukkeiden kanssa. Huomattava parannus edelliseen, mutta vasta noin kaksi vuotta sitten aloin miettiä myös ruuan ravintoarvollisia koostumuksia. Vähitellen jäi salaatista kastikkeet pois, vaalea pasta vaihtui tummaan, perunamuusista jäi voi pois.. pieniä muutoksia vähän kerrallaan. 

Lopullinen kaipaamani niitti tuli nyt vasta Bikini Challengen ruokavalion myötä. Hyvin samantapaista ruokavaliota olin jo omatoimisesti alkanut noudattaa, mutta vihdoinkin sain ruokavaliolleni ammatti-ihmisen tekemän mallin. Tavallaan helpottavaa tietää miten pitäis syödä ja oman valintansa mukaan voi siitä sitten poiketa, yleensä epäterveellisempään suuntaan :)

Nykyään päivän ateriat koostuu hyvin pitkälti samoista raaka-aineista, päivästä toiseen. Kaupassakäynti on myös helpottunut (joskaan ei kuitenkaan halventunut :D), kun aina hakee samat paketit kanaa, jauhelihaa, kalaa, rahkaa... :) Tässä vielä kuvia niistä makunystyröitä hemmottelevista luomuksista, joita lautaselleni päivittäin päätyy, olkaapa hyvät! :D








5 kommenttia:

  1. Millonhan mäkin oppisin ton oikeensyömisen? Ei tunnu menevän ikinä ajatuksista lautaselle asti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti se vaatii vähän itsekuria, mutta jos aloittais pienistä muutoksista vähän kerrallaan? Varmasti vaikeaa, jos meinaa kerralla rysäyttää koko ruokavalion kuntoon :D

      Poista
  2. Mä yritän vältellä viimeiseen asti kaupan valmisruokia. Koska mun mielestä ne ei ole kunnon ruokia. Ja nyt kun olen niitä jo vältellyt melko onnistuneesti pitkään niin vatsa ilmoittaa heti jos erehdyn sellaista syömään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä pystyisin hyvin syömään valmisruokiakin, mutta mua ällöttää ajatus mitä kaikke niissä on :) Maukkaampiahan ne usein on kuin oma tekemät pöperöt, mutta toisaalta se maku saadaa aikaan usein rasvalla ja ties millä lisäaineilla, joten jääköön jatkossakin vähälle valmisruokien käyttö.

      Poista
  3. Mulla herahti vesi kielelle näitä kuvia katsellessa, ei hyvännäköisen ruuan tarvitse olla tuon erikoisempaa! Itselläni on prosessoidun ruuan suhteen ihan samoja ajatuksia, eikä nykyään kiinnosta katsella kaupan valmisruokahyllyjä. Paljon mukavampaa syödä ruokaa, mistä tietää mitä se sisältää! :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)