18. marraskuuta 2013

Sovellettu jalka-/vatsatreeni


BC-treenit on olleet kovin ylärkoppapainotteisia ja musta tuntuukin, että omalla kohdallani pitäis erityisesti panostaa tuohon takalisto-osioon :D Viikonloppuna päätinkin tehdä omanlaiseni ala- ja keskivartaloon keskittyvän treenin.

Tein supersarjoina seuraavat liikkeet:

Syväkyykky (smith) / Vatsarutistukset
Hip thrust / Lankku
Prässi / Vuorikiipeilijä
Reisikoukistus (pallolla) / Linkkari
Hip thrust ei kuulu BC-saliohjelmiin millään lailla, mutta ihastuin siihen vähän ennen valmennuksen alkamista. Vaikeinta liikkeessä on päästä ylipäätään alkuasentoon (hartiat penkille), kun sylissä on 30 kg tanko. Toinen akrobatiaa vaativa vaihe on liikettä lopettaessa, kun ei tiedä miten sen tangon saa elegantisti pois sylistä ja ilman että rutistuu sen alle :D

sali1
Salillani Järvenpään LadyLinellä ei ole sitä normaalia prässiä, jossa ollaan melkeen selällään ja työnnetään kelkkaa jaloilla pois. Luultavasti melko saman asian ajaa kuitenkin saliltani löytyvä vaakaprässi, jossa siis istutaan vaakasuorassa ja työnnetään penkkiä poispäin. Oon jostain lukenut, että prässissä pitkien sarjojen tekeminen olisi eduksi, joten latasin nyt laitteeseen 110 kg ja pumputtelin menemään 3 sarjaa 25 toistolla. Tuntui mukavasti pakarassa :)
prässi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita :)